lørdag den 5. juni 2010

Jordbærtærte ♥

Eftersom jordbærtærten lykkedes ganske godt, vælger jeg at skrive opskriften ned her :D Jeg lavede en dobbelt potion, men det blev liige lidt meget.



Creme:
2½ dl fløde
½ stang vanilje
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk maizena

Maizena, sukker og æggeblommer piskes godt sammen. Fløden og vaniljen blandes sammen, og opvarmes. Når fløden koger, tilsættes maizena-sukker-æggeblommeblandingen, og får et opkog, hvorefter der skues ned for varmen, og røres godt rundt, indtil cremen bliver tykkere.
Cremen sættes til afkøling, og sættes efter lidt tid i køleskabet.

Mørdej:
150g mel
100 g smør
50 g flormelis
1 æggeblomme

Mel, flormelis og smør smuldres sammen, og æggeblommen tilsættes - lad være med at tilsætte hele æggeblommen med det samme, for det er ikke altid, der er brug for det hele. Mørdejen sættes til hvile i en halv time i køleskabet.
Mørdejen rulles ud og lægges i en form, der bages i en forvarmet ovn ved varmluft i ca. 20 min - husk at prikke i dejen med en gaffel, ellers går det helt galt inde i ovnen!

(min) ½ kg jordbær
Ca. 3/4 glas ribsgele
Lidt vand

Når både bund og creme er kølet af og blevet kolde, pyttes cremen på bunden og pyntes med jordbær.

Ribsgelen og vandet (ca. 1 spsk) koges op. Når hele gelen er smeltet og der ikke er flere klumper i, sættes gelen til afkøling. Når den begynder at tyknes og stivne (der går et stykke tid, men hold alligevel godt øje med den), hældes den over den pyntede bund og TADAAAH - jordbærtærte, der vil noget ♥ :D


Jeg tog også lidt billeder imens jeg lavede den:


















Ingen kommentarer:

Send en kommentar